ARACILAR ZENGİN EDİLİYOR

• 10 Şubat 2016
  • 391 kez görüntülendi.
ARACILAR ZENGİN EDİLİYOR

Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Çarşamba ilçesinde besicilik yapan üreticilerle bir araya geldi. Birlik Başkanı Erdal Doğan, ülke genelinde hayvancılığın küçük aile şirketleri halinde yapıldığını, bunun da üretimde belirsizlik, birbirini bilmeyen üreteciler oluşturduğunu söyledi. Doğan, bundan, aracıları zengin eden bir sistemin ortaya çıktığını ifade etti.

Çarşamba Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan Samsun Ili Kırmızı Et Birliği Başkanı Erdal Doğan, örgütlenmenin önemine vurgu yaptı. Doğan, amaçlarının; birlik üyeleri arasında koordinasyonu sağlamak, kaliteli kırmızı et ürünlerini gerek yurt içi gerekse yurt dışı pazarda satışına yardımcı olmak, üyeleri hayvan bakımı için bilinçlendirmek ve eğitim vermek olduğunu belirtti.

37 kurucu üye ile 2005 yılında Bafra Kırmızı Et Üreticileri Birliği olarak kurulduklarını ifade eden Doğan, Türkiye’de Karadeniz bölgesinde hayvancılık adına kurulan ilk birlik olduklarını söyledi.

Doğan, ayrıca, üretim planlaması için devletten yasal düzenlemeler beklediklerinin de altını çizerken, devletin, birliklerin kurulması için gerekli finansı sağlaması gerektiğini hatırlattı.

Doğan, “Bugün gelinen noktada 81 ilde örgütlenmemiz tamamlanmıştır. Bakanlığın telkinleri ve yönlendirmeleri doğrultusunda Ondokuzmayıs, Alaçam, Yakakent ilçelerini de birliğimize dâhil ederek; faaliyeti Bafra, Ondokuzmayıs, Alaçam, Yakakent Kırmızı Et Üreticileri Birliği olarak sürdürmeye başladık. 2012 Mayıs ayında ise yetki alanımıza Atakum, Ilkadım, Canik, Çarşamba, Tekkeköy, Ayvacık, Salıpazarı olmak üzere 8 ilçeyi daha dâhil ettik.” dedi.

Halk Eğitim Merkezi salonunda gerçekleşen toplantıya; Samsun Tarım Il Müdürü Kadir Güven, Çarşamba Gıda Tarım ve Hayvancılık Ilçe Müdürü Osman Akman, Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Ismail Güngör ve Çarşamba kırmızı et üreticileri katıldı.

ARACILAR ZENGİN EDİLİYOR Sayfasını Sosyal Medyada Paylaş

ARACILAR ZENGİN EDİLİYOR Etiketleri